Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!

A több mint harmicéves modern magyar versenyjog regionális sikertörténet: történeti és szocialista előzmények után egy modern, Közép-Európában kiemelkedően fejlett jogterület jött létre Magyarországon, jelentős szakirodalommal és kiterjedt bírósági gyakorlattal. Ennek egyértelmű jele, hogy a versenyjogi jogfejlődés fő aktora ma már nem a versenyhatóság, hanem a bíróságok.

A Versenyjogi kézikönyv a magyar versenyjog alapműveként kimerítő jelleggel összesíti a terület elméletét és gyakorlatát a versenyszabályok autentikus értelmezését adó bírósági esetjog alapján. Fontos értéke a könyvnek, hogy a versenyjog független, a gyakorlatban használható elemzését adja, amely mind a versenyszabályoknak való megfelelésben, mind pedig a versenyfelügyeleti eljárásokban segítséget nyújt. A könyv fontos érdeme annak gyakorlatorientáltsága mellett, hogy úgy nyújt segítséget a jogalkalmazás részleteiben elmélyülőknek, hogy közben a témában nem jártas jogászok számára is világos, közérthető eligazodást nyújt.

Nagy Csongor István hazánk meghatározó versenyjogi szaktekintélye, műveit számos (magyar és európai) bíróság idézi. Egyetemi tanár (SZTE-ÁJTK, BME-GTK), tudományos tanácsadó (ELKH TK), a Közép-Európai Egyetem állandó vendégtanára és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem társult professzora, ügyvéd és választottbíró. A kötet egyik lektora kúriai bíró, a másik egy nemzetközi ügyvédi iroda partnere. 

A kötet megjelenését támogatták:

  • Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt.

  •  OTP Bank Nyrt.

  • Társadalomtudományi Kutatóközpont

Kiadvány
Megjelenés éve 2021
Formátum B/5, keménytáblás

Megrendelőlap

Megrendelés esetén kérjük, töltse le a megrendelőlapot és juttassa vissza beszkennelve e-mail címünkre vagy a +36 1 349 7600 fax számra.

Megrendelőlap
letöltése (PDF)

Címkék: versenyjog


Kapcsolódó termékek

Copyright © 2014 HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó | Minden jog fenntartva.