Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!

RÉSZLET A KÖNYVBŐL


A kötet két részben ad áttekintést arról, hogy a gazdaság egyik alapvető fontosságú ágazata főszereplőinek, a fuvarozóknak milyen kockázatokkal kell szembenézniük napi tevékenységük során a fuvarozási tevékenységhez kapcsolódó felelősségből eredően. Az első rész az új Ptk. fuvarozásra vonatkozó, átdolgozott felelősségi szabályait elemzi, amelyek – bár eltérő módon és mértékben – valamennyi speciális fuvarozási módozatban fontos szerepet töltenek be. A második, fő rész pedig új szemléletben dolgozza fel az egyes fuvarozási módozatok felelősségi szabályait.

A szerző a fuvarozásban dolgozó jogász és nem jogász szakemberek gyakorlati igényeit szem előtt tartva azt a módszert választotta, hogy a gyakorlatban igen sűrűn előforduló tizenegy tipikus felelősségi helyzetre kínál jogi megoldást a jogszabályi rendelkezések és a bírói gyakorlat alapján az egyes fuvarozási módozatokban a belföldi közúti fuvarozástól a légi fuvarozásig. A könyv ilyen szemléletben foglalkozik a kombinált fuvarozással és a fuvarozási tevékenységgel szorosan összefüggő, attól gyakran nem könnyen elválasztható szállítmányozás és a szállítmányozói felelősség jogi problémáival is. Elméleti kérdéseket csak annyiban érint, amennyiben azok tárgyalása feltétlenül szükséges a gyakorlati megoldások megértéséhez, mivel a célja nem a téma jogtudományos igényű feldolgozása, hanem a fuvarozók, szállítmányozók és az e területeken dolgozó jogászok munkájának támogatása.

Kiadvány
ISBN 978 963 258 498 0
Megjelenés éve 2020
Formátum B/5
Terjedelem (oldalszám) 116

Megrendelőlap

Megrendelés esetén kérjük, töltse le a megrendelőlapot és juttassa vissza beszkennelve e-mail címünkre vagy a +36 1 349 7600 fax számra.

Megrendelőlap
letöltése (PDF)

Címkék: új Ptk.


Kapcsolódó termékek

Copyright © 2014 HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó | Minden jog fenntartva.