Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!

A sport nemzetközi és hazai jelentőségének növekedése, a „sportipar” jelentős gazdasági szerepe, médiabefolyása a sport jogi szabályozásának jelentős bővülését idézte elő. Az új folyóirat a sportjog iránti erősödő érdeklődést kívánja kielégíteni.

A folyóirat foglalkozik a sportolók, az edzők, a sportvezetők jogállásával és felelősségével, a sportegyesületek és a sportvállalkozások jogi szabályozásával, a magyar és a nemzetközi sportszövetségek jogállásával. Tárgyalja továbbá a sport szerződési jogát, tehát az amatőr, illetve a hivatásos sportolók szerződéseit, továbbá a sport kereskedelmi szerződéseit, így a szponzorációt, valamint a sport médiákban való megjelenésének jogi kérdéseit. A folyóirat vizsgálja a sportirányítás és a sportfinanszírozás aktuális kérdéseit, a Magyar Olimpiai Bizottság és más sportköztestületek jogállását. Elemzi a sportrendészet, a sporthuliganizmus elleni küzdelem problémáit, a sportlétesítmény-üzemeltetés és a sportesemény-szervezés jogi problémáit. A folyóirat kitér a sportegészségügy és ennek keretében a doppingolás elleni fellépés kérdéseire is.

A Sportjog szerkesztőbizottsága főleg a magyar egyetemek jogi karain folyó sportjogi oktatást végző szakemberekből áll, főszerkesztője a Testnevelési Egyetem Sportjogi Tanszékének vezetője.

A LAP ALAPÍTÓJA: Sárközy Tamás

FŐSZERKESZTŐ: Szekeres Diána

A SZERKESZTŐBIZOTTSÁG TAGJAI: Borbély Zoltán, Boóc Ádám, Cserny Ákos, Csisztu Zsuzsa, Fejes Péter, Görög Márta, Horváth István, Kovács Gábor, Nagy Zsigmond, Nochta Tibor, Pázmándi Kinga, Pribula László, Sárközy Szabolcs, Suchy Róbert, Szabó Tünde, Tóth Gergő József, Tóth Nikolett

AZ ÍTÉLKEZÉSI GYAKORLAT ROVAT SZERKESZTŐJE: Fejes Fruzsina

A SZEMLE ROVAT SZERKESZTŐJE: Fejes Mariann 


Megjelenik: évente négyszer 

ISSN 2677-1748Kapcsolódó bejegyzések

  • Új folyóiratunk: Sportjog
  • Ábrahám Attila: A nemzetközi versenyekre történő nevezési jog és a sportoló nemzethez tartozásának összefüggése
    Sportjog, 2020/1., 2-9. o.
  • Horváth István: Szabad a pálya. A hivatásos sportolók munkaviszonya és a veszélyhelyzet különös szabályai
    Sportjog, 2020/2., 1-5. o.
  • Horváth Gábor: Kiegészítő nyugdíjalap, bérgarancia, biztosítás – nem csak labdarúgóknak, a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének szemszögéből
    Sportjog, 2020/4., 1-6. o.

Címkék: sportjog

Kapcsolódó termékek

Copyright © 2014 HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó | Minden jog fenntartva.