Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!

A sport nemzetközi és hazai jelentőségének emelkedése, a „sportipar” jelentős gazdasági szerepe, médiabefolyása a sport jogi szabályozásának jelentős bővülését idézte elő. Az új folyóirat a sportjog iránti erősödő érdeklődést kívánja kielégíteni.

A folyóirat foglalkozik a sportolók, az edzők, a sportvezetők jogállásával és felelősségével, a sportegyesületek és a sportvállalkozások jogi szabályozásával, a magyar és a nemzetközi sportszövetségek jogállásával. Tárgyalja továbbá a sport szerződési jogát, tehát az amatőr, illetve a hivatásos sportolók szerződéseit, továbbá a sport kereskedelmi szerződéseit, így a szponzorációt, valamint a sport médiákban való megjelenésének jogi kérdéseit. A folyóirat vizsgálja a sportirányítás és a sportfinanszírozás aktuális kérdéseit, a Magyar Olimpiai Bizottság és más sportköztestületek jogállását. Elemzi a sportrendészet, a sporthuliganizmus elleni küzdelem problémáit, a sportlétesítmény-üzemeltetés és a sportesemény-szervezés jogi problémáit. A folyóirat kitér a sportegészségügy és ennek keretében a doppingolás elleni fellépés kérdéseire is.

A Sportjog szerkesztőbizottsága főleg a magyar egyetemek jogi karain folyó sportjogi oktatást végző szakemberekből áll, főszerkesztője a Testnevelési Egyetem Sportjogi Tanszékének vezetője.

Főszerkesztő: Szekeres Dianna 

Szerkesztő: Vajda Krisztina 

Szerkesztőbizottság elnöke: Sárközy Tamás

Szerkesztőbizottság tagjai: Csisztu Zsuzsa, Fejes Péter, Nochta Tibor, Suchy Róbert, Tóth Gergely, Tóth Nikolett 


Megjelenik: évente négyszer Kapcsolódó bejegyzések

  • Új folyóiratunk: Sportjog

Címkék: sportjog

Kapcsolódó termékek

Copyright © 2014 HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó | Minden jog fenntartva.