Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!

Várható megjelenés: 2021. február

A 2017. évi büntetőeljárási törvény számos új jogintézményt vezetett be, amelyek kihívások elé állították a jogalkalmazókat. Az új jogintézmények – mint például az egyezség a beismerésről – új beadványtípusok megjelenését is generálták. Az első olyan iratmintatárat tarthatjuk a kezünkben, amely szinte teljeskörűen tartalmazza a büntetőeljárás és a büntetés-végrehajtás során a hatóságokhoz benyújtandó iratmintákat. A klasszikusnak tekinthető iratminták mellett olyan speciális területekhez is találhatók minták, mint a katonai büntetőjog vagy a strasbourgi bíróság előtti eljárás.

Az iratmintatárat több évtizedes gyakorlati tapasztalattal és elméleti háttérrel egyaránt rendelkező szerzők állították össze, akik egyúttal a büntetőeljárásban részt vevő hivatásrendeket is képviselik. Ezért a kötetben szereplő iratminták alapján olyan beadványok készíthetők el, amelyek nem csupán szakmai szempontból megfelelők és retorikájukat tekintve pontosak, de a címzett hatóságok elvárásainak is megfelelnek. A kiadvány célja, hogy segítséget nyújtson mind a szakmát jól ismerő ügyvédi kar tagjainak, mind a jogban járatlanabb, a büntetőeljárásban vagy a büntetés-végrehajtás során ügyeiket ügyvédi segítség nélkül intéző jogkereső állampolgároknak is.

Kiadvány
Megjelenés éve 2021
Formátum A/4, kartonált

Megrendelőlap

Megrendelés esetén kérjük, töltse le a megrendelőlapot és juttassa vissza beszkennelve e-mail címünkre vagy a +36 1 349 7600 fax számra.

Megrendelőlap
letöltése (PDF)

Kapcsolódó bejegyzések

  • Büntetőeljárási és büntetés-végrehajtási iratmintatár a Jogkódexen

Címkék: iratminták, új Be.


Kapcsolódó termékek

Copyright © 2014 HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó | Minden jog fenntartva.