Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!

2010. június 1. napján hatályba lépett a fizetési meghagyásos eljárásról szóló 2009. évi L. törvény, melynek gyakorlati alkalmazása számos kérdést vet fel.

E kézikönyvnek nem célja a joganyag teljes és kimerítő jellegű feldolgozása, nem kifejezetten elméleti, inkább gyakorlati jellegű. Elméleti megközelítést annyiban tartalmaz, amennyiben az adott probléma gyakorlati körbejárása azt szükségessé teszi.

A gyakorlatra koncentráló könyv az eljárás folyamatát végigkövetve a jogalkalmazáshoz kíván segítséget nyújtani. Az elmúlt két év tapasztalatait felhasználva az egyes kérdéseket, problémákat több szempontból közelíti meg, a korábbi bírósági gyakorlat, valamint az alakuló közjegyzői gyakorlat és a jelenlegi bírósági gyakorlat ismertetése, összevetése mellett.

Hangsúlyozandó, hogy a könyv nem kíván minden kérdéses esetre egyedül alkalmazandó megoldást adni, csupán azok felvetésével és a bevett, illetve még csak formálódó gyakorlat elemzésével segítséget próbál nyújtani az önálló értelmezéshez.

Az útmutató elsődlegesen a közjegyzők és közjegyzőhelyettesek munkáját igyekszik segíteni, de hasznos lehet a jogi képviselők és az eljárásban részt vevő felek számára is.

Kiadvány
ISBN 978-963-258-1750
Megjelenés éve 2012
Formátum A/5
Terjedelem (oldalszám) 217

Megrendelőlap

Megrendelés esetén kérjük, töltse le a megrendelőlapot és juttassa vissza beszkennelve e-mail címünkre vagy a +36 1 349 7600 fax számra.

Megrendelőlap
letöltése (PDF)

Kapcsolódó termékek

Copyright © 2014 HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó | Minden jog fenntartva.