Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!

A nyomtatott és elektronikus sajtó elmúlt évtizedekben tapasztalható rohamos fejlődése következtében Magyarországon is nőtt a sajtó-helyreigazítási perek jelentősége. A rendkívüli gyorsaságú, szűk körű bizonyítási eljárást engedő, a jogviták eldöntésének különleges nyelvtani és logikai értelmezését igénylő perek bírósági gyakorlatának a megismerése mind a jogkereső közönség, mind a sajtó munkatársai szempontjából kiemelt jelentőséggel bírhat. A könyv a nemzetközi gyakorlat rövid ismertetésével együtt, tematikus szerkezetben mutatja be a jogalkalmazásban leggyakrabban előforduló problémákat, részletesen elemzi az elmúlt évek jelentős sajtó-helyreigazítási pereit, átfogóan vizsgálja a legutóbbi időszak megváltozott jogszabályi környezetének következményeit, és bemutatja a jogintézmény továbbfejlesztésével kapcsolatos, nagy érdeklődést kiváltó vitákat.

„Ez a könyv, amelyet az Olvasó most a kezében tart, olyan szerző munkája, aki a mindennapi tevékenysége során is szembesült már megannyi érintett kérdéssel; olyan szerző munkája, aki nem volt rest a jogintézmény történetét is kibogarászni, ugyanakkor a klasszikus eseteken túl a XXI. század aktualitásaként az on-line közeg, valamint a reklám-szabályok problematikáját is áttekinteni.

A könyv aktuális, átfogó és gondos munka, amely ugyanakkor olvasmányos és érdekes.

Ajánlom a személyhez fűződő jogokkal, sajtó-helyreigazítással foglalkozó szakembereknek, mint közvetlen és gyakorlati segítséget.

Ajánlom az újságíróknak és szerkesztőknek, akik egy-egy cikk megírásával nem csupán tájékoztatnak és orientálnak, de egyszersmind felelősséget is vállalnak saját igazukért. Továbbá ajánlom azoknak is, akik csupán eligazodási pontokat keresnek felgyorsult és olykor nem teljesen érthető világunkban.”

Részlet Dr. Szalay Péter alkotmánybíró ajánlásából

Kiadvány
ISBN 978-963-258-1613
Megjelenés éve 2012
Formátum A/5
Terjedelem (oldalszám) 166

Megrendelőlap

Megrendelés esetén kérjük, töltse le a megrendelőlapot és juttassa vissza beszkennelve e-mail címünkre vagy a +36 1 349 7600 fax számra.

Megrendelőlap
letöltése (PDF)

Kapcsolódó termékek

Copyright © 2014 HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó | Minden jog fenntartva.