2019-12-20

A JogTudor program 2020-ban is folytatódik

Fejlemény a cikk kapcsán! 2020. február 15-től a Somogy Megyei Ügyvédi Kamara is csatlakozik a programhoz. Ezzel tizennégyre emelkedett a résztvevő kamarák száma.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Ügyvédi Kamara 2020. augusztus 1-től csatlakozik a programhoz.
Ezzel tizenötre emelkedett a résztvevő kamarák száma.

2020-ban a következő tizenhárom ügyvédi kamara vesz részt a programban, és ennek keretében biztosít Jogkódex hozzáférést tagjainak: a Bács-Kiskun Megyei Ügyvédi Kamara, a Békés Megyei Ügyvédi Kamara, a Budapesti Ügyvédi Kamara, a Debreceni Ügyvédi Kamara, a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara, a Győr-Moson-Sopron Megyei Ügyvédi Kamara, a Komárom-Esztergom Megyei Ügyvédi Kamara, a Pest Megyei Ügyvédi Kamara, a Pécsi Ügyvédi Kamara, a Szegedi Ügyvédi Kamara, a Tolna Megyei Ügyvédi Kamara, a Vas Megyei Ügyvédi Kamara és a Zala Megyei Ügyvédi Kamara.Büszkék vagyunk, hogy 2019 után 2020-ban is segíthetjük sok ezer ügyvéd munkáját!

Karácsonyi ajándékként a JogTudor program tartalmát bővítettük egy második (!) új Pp.-kommentárral, így ezentúl a Jogkódexen két kommentár segíti az új Pp. alkalmazását, és ezek módszertanukban is különböznek:

  1. A mostantól elérhető "kodifikátori kommentárt" a kodifikációs téma- és munkabizottsági elnökök és tagok írták. A kommentárban minden témakört olyan szakértő ismertet, akinek az a szűken vett szakterülete. A szerzők célja az volt, hogy tudományosan megalapozott, de a mindennapi gyakorlati jogalkalmazói igényeknek is megfelelő kommentárt készítsenek. A szerzői csapatot szerkesztőként Varga István tanszékvezető egyetemi tanár (ELTE ÁJK Polgári Eljárásjogi Tanszék), ügyvéd, a Polgári Perjogi Kodifikációs Főbizottság tudományos titkára irányította. 
  2. Az eddig is elérhető "bírói kommentárt" a Kúria munkatársai – kúriai tanácselnökök, bírák és főtanácsadók – készítették. Ennek a kommentárnak az a célja, hogy egyfelől elemezze, hogy a régi Pp.-hez tartozó bírói gyakorlat mennyiben alkalmazható az új Pp. hatálya alatt indult eljárásokban is, másfelől megvilágítsa az új Pp. belső összefüggési rendszerét. 

A JogTudor programról itt olvashat még, és ugyanitt igényelhet jelszót, ha eddig esetleg még nem lépett be a Jogkódex szoftverbe.Copyright © 2014 HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó | Minden jog fenntartva.