Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!

A negyedik kiadás elfogyott, az új kiadás megjelenése 2020 októberében várható.

A negyedik kiadás előszava:

E tankönyv korábbi kiadása jó háromnegyed évvel megelőzte az új törvény hatályba lépését. Azóta a kódex kétszer módosult. A második változás ugyan csak kisebb, a Btk. egyik tényállásához kapcsolódó pontosítással járt (2018. évi CXVIIII. tv. 36. §). Az első, a 2018 elejétől alkalmazandó, a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény hatálybalépésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2017. évi CXCVII. törvény azonban – amellett, hogy mintegy 170 törvényt, közel 600 szakasznyi terjedelemben érintett – változtatásokat, helyesbítéseket tartalmazott az új Be. előírásait illetően is.

Időközben megkezdődött a törvény jogalkalmazói feldolgozása, értelmezése. Egymást érték és érik a szakmai tanácskozások, tanfolyamok. Megélénkült a jogirodalom, „jogszabálytükör”, kommentárok, további tankönyvek jelentek meg, bővülnek, formálódnak a gyakorlati ismeretek is. A hallgatók és a jogalkalmazók igénye indokolta, hogy e változások figyelembevételével áttekintsük, aktualizáljuk tankönyvünket. Továbbra sem volt célunk valamennyi részletszabály bemutatása, elemzése, tapasztalataink és az észrevételek alapján azonban igyekeztünk az alkalmazáshoz feltétlenül szükséges tudásanyagot helyenként még követhetőbb, áttekinthetőbb formában közvetíteni.

Budapest, 2019 májusa


a szerzők

Kiadvány
ISBN 978 963 258 451 5
Megjelenés éve 2019
Formátum B/5
Terjedelem (oldalszám) 656


Kapcsolódó bejegyzések

  • Az Országgyűlés június 13-án elfogadta az új Be.-t
    A kódex 2018. július 1-jén lép hatályba. Kiadónk konferenciával és könyvekkel segíti a felkészülést az új büntetőeljárási törvényre.

Címkék: új Be.


Kapcsolódó termékek

Copyright © 2014 HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó | Minden jog fenntartva.