Lehetetlen szerződések

Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!

A szerződéseket teljesíteni kell – visszhangozzák a civilisztika évezredes falai. Előfordulhat azonban, hogy valamilyen – már a szerződéskötés időpontjában fennálló – oknál fogva a teljesítésre bizonyosan nem kerülhet sor vagy a szerződéssel elérni kívánt (gazdasági) cél megvalósítása egyébként lehetetlen.

Miképpen viszonyuljon a jog a már eleve teljesíthetetlen szerződésekhez, s mit kezdjen azzal, aki lehetetlent ígér? Számon kérhető a betarthatatlan ígéret? És egyáltalán: alkalmas lehet a jog arra, hogy kikényszerítse a lehetetlent?

A jelen kötet célja az, hogy minél szélesebb körben feltárja a lehetetlen szerződésekhez kapcsolódó érvénytelenségi és kártérítési problémákat, s hogy a fenti kérdésekre az elmélet és a gyakorlat számára is hasznosítható válaszokat találjon.

A szerző ügyvéd és a BCE Gazdasági Jogi Tanszékének egyetemi adjunktusa. Főbb kutatási területei a szerződési jog, a kártérítési jog és a nemzetközi magánjog, gyakorló jogászként pedig elsősorban a logisztikai tevékenységek jogi hátterével foglalkozik.

Kiadvány
ISBN 978-963-258-266-5
Megjelenés éve 2015
Formátum B/5
Terjedelem (oldalszám) 316

Megrendelőlap

Megrendelés esetén kérjük, töltse le a megrendelőlapot és juttassa vissza beszkennelve e-mail címünkre vagy a +36 1 349 7600 fax számra.

Megrendelőlap
letöltése (PDF)

Címkék: szerződési jog


Kapcsolódó termékek

Copyright © 2014 HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó | Minden jog fenntartva.