1037 Budapest, Montevideo u. 14.
+36 1 340-2304 / +36 1 340-2305
H-Cs: 8:00-16:30, P: 8:00-15:00

Tájékoztatjuk kedves Vásárlóinkat, hogy a Dialóg Eötvös könyvesboltunk technikai okok miatt, március 27-én rövidített nyitvatartással, 10-14 óráig tart nyitva!

2017-01-20

Készül a közigazgatási eljárásjog új jogszabályainak kommentárja

Az Országgyűlés már elfogadta – a Ket.-et felváltó – az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvényt (Ákr.). A másik új eljárási kódex, a közigazgatási perrendtartás (Kp.) tavaly decemberben szintén elfogadásra került, de annak bizonyos rendelkezéseit az Alkotmánybíróság 2017. január 13-i határozatában alkotmányellenesnek minősítette, így azt a törvényhozásnak az alaptörvény-ellenesség megszüntetése érdekében újra kell tárgyalnia. Az Igazságügyi Minisztérium célul tűzte ki, hogy a kifogásolt rendelkezések korrekcióját követően az Országgyűlés 2017. februárban újra fogadja el a törvényt.* A két eljárási kódex 2018. január 1-jén lép hatályba.

Szerzőink megkezdték A közigazgatási eljárás szabályai kapcsos kommentár új kiadásának elkészítését, melynek várható megjelenése 2017 májusa. A nagy érdeklődésre tekintettel most jelentős kedvezménnyel, 16 000 Ft-os áron fizethető elő a kommentár új kiadására. A szerzői csapat gerincét a hagyományokhoz hűen most is a Kúria jelentős ítélkezési tapasztalattal és elméleti szakértelemmel egyaránt rendelkező közigazgatási bírái alkotják (köztük a Kúria Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiumának vezetője), kiegészülve más közigazgatási szakemberekkel (az IM főosztályvezetőjével, az NMHH jogi igazgatójával, egy közigazgatási jogász alkotmánybíróval, valamint egy egyetemi oktatóval). A kommentár szerkesztője Petrik Ferenc jogtudós, nyugalmazott kúriai kollégiumvezető.

Kiadónk gondol azokra is, akik munkájuk során csak az egyik vagy másik törvénnyel foglalkoznak, így a magyarázatokat kézikönyv formában külön-külön is megjelenteti. Az általános közigazgatási rendtartás magyarázata és A közigazgatási perrendtartás magyarázata című kötetek megjelenési időpontja szintén 2017 májusa.

A kapcsos szerkezetű kommentár és a kézikönyvek tartalma a májusi megjelenéskor teljesen megegyezik majd, a kapcsos kommentárt azonban a Kiadó előfizetés keretében a jövőben rendszeresen aktualizálja.

* Fejlemény a hír kapcsán: az Országgyűlés 2017. február 21-én elfogadta a törvényjavaslat korrigált változatát, majd 2017. évi I. törvényként a Magyar Közlöny március 1-jei számában kihirdetésre került.Kapcsolódó termékek

Copyright © 2014 HVG-Orac Lap- és Könyvkiadó | Minden jog fenntartva.