Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!

Tájékoztatjuk kedves Vásárlóinkat, hogy a 2018 decemberétől megvásárolt termékek személyes átvételére már csak Kiadónkban lesz lehetőség.
A korábban könyvesbolti (pesti) átvétellel megrendelt termékek 2019. január 31-ig vehetők át a Dialóg Könyvesboltban (1053 Budapest, Károlyi u. 17.).

Az Országgyűlés 2017. június 13-án fogadta el a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvényt. Ehhez az aktushoz négy éves előkészítő munka vezetett. Gyökeres változások elé nézünk. Más minőség fog bekövetkezni. Valamennyi hivatásrend új kihívásokkal szembesül. Olyanokkal, amelyek szemléletváltást is megkövetelnek az eljárási szereplőktől.

A könyv szerzője 2014-től vett részt a kodifikációs munkában. Tagja volt az új Be.-t előkészítő kodifikációs bizottságnak, majd a tanácsadó testületnek, valamint a Magyar Ügyvédi Kamara jogalkotási munkacsoportjának.

Voltaire szerint „Ha jó törvényt akarsz, vesd tűzbe a régit és alkoss újat”. Szerencsére az új kódex megalkotásánál nem ez a szemlélet érvényesült.

A jelentős változások ellenére megmaradt a büntetőeljárás hagyományos és történetileg kialakult rendszere.

A szerző az elmúlt kilenc évben megjelent írásait áthangszerelve, az új törvényre aktualizálva tesz kísérletet arra, hogy átvezesse az olvasót a régi eljárási törvényből az új kódexbe, megvilágítva az eltéréseket, feltárva a régi és az új szabályozás fonákságait. Az írások segítséget nyújtanak az átálláshoz. Ahhoz, hogy az eljárási szereplők rendszerben és egyediben is gondolkodva tudjanak áthangolódni az új szabályozásra. A könyv az új attitűd kialakításához is segédletet nyújt.

A kötet, csakúgy, mint a szerző korábbi könyve – PERISZKÓP (Jogi ÖTpercesek) 2010–2015 – rendhagyónak számít a jogi kiadványok piacán. Az újdonság erejével hat a címben is testet öltő szemléletmód. Védői szemmel…

Csomós Tamás az elméleti és gyakorlati problémákat olyan, a hivatásrendhez igazodó látásmódban elemzi, amely nem hagyja hidegen az olvasót. Együttgondolkodásra és vitára késztet.

Bánáti János: A büntető anyagi jogi és eljárásjogi témájú tanulmányok, jogi ötpercesek mindegyike külön-külön is értékes, de kötetbe foglalva olyan nagy ívű áttekintést tesz lehetővé a büntetőjog területén dolgozó jogászoknak, ami nélkülözhetetlenné teszi ezek ismeretét.

 

Harangozó Attila: A jogrendszer működtetésének javítása egyfajta misszióként jelenik meg minden gondolatában úgy, hogy a meglévő értékek megóvását soha nem veszíti szem elől.

Kiadvány
ISBN 978 963 258 337 2
Megjelenés éve 2017
Formátum A/5
Terjedelem (oldalszám) 356

Megrendelőlap

Megrendelés esetén kérjük, töltse le a megrendelőlapot és juttassa vissza beszkennelve e-mail címünkre vagy a +36 1 349 7600 fax számra.

Megrendelőlap
letöltése (PDF)

Címkék: új Be.


Kapcsolódó termékek

Copyright © 2014 HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó | Minden jog fenntartva.