Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!

Tájékoztatjuk kedves Vásárlóinkat, hogy a 2018 decemberétől megvásárolt termékek személyes átvételére már csak Kiadónkban lesz lehetőség.
A korábban könyvesbolti (pesti) átvétellel megrendelt termékek 2019. január 31-ig vehetők át a Dialóg Könyvesboltban (1053 Budapest, Károlyi u. 17.).


A folyóiratot a kiadó azért alapította, hogy a hatóság munkatársait, a pénzügyi perekkel foglalkozó ügyvédeket és a pénzügyi tanácsadó szervezeteket segítse napi munkájukban. Szerkesztett formában a Kúria (korábban a Legfelsőbb Bíróság)iránymutató pénzügyi döntései közül azokat válogatja ki, melyek segíthetik az anyagi és eljárási jogszabályok értelmezését.

A Kúria pénzügyi tárgyú döntései sok esetbenrámutatnak azokra a típushibákra, amelyek elkerülése a pénzügyi hatóság és azadózó közös érdeke, hiszen a gyakorlat megváltoztatása a szükségtelen pereketés felesleges kiadásokat előzhet meg.

A havonta megjelenő kiadvány szerkesztésekor aszerkesztőbizottság ügyel arra, hogy csak a legfontosabb döntések közzétételérekerüljön sor, és ezekre a határozatokra a pénzügyi perekben eljáró jogiképviselők gyakran hivatkoznak.

A szándék ma is ugyan az, mint negyedszázaddal ezelőtt, a lap indításakor: hogy a pénzügyi jogalkalmazás színvonala emelkedjék és a legmagasabb ítélkező fórum jogi álláspontját az ország egész területén tevékenykedő pénzügyi szakemberek megismerhessék.


Gazdasági hírlevél

Szerkesztőbizottság tagjai: Lomnici Zoltán, Rakvács József

Megjelenik: havonta

ISSN 1417-247x

Címkék: döntvények

Kapcsolódó termékek

Copyright © 2014 HVG-ORAC Lap- és Könyvkiadó | Minden jog fenntartva.