1037 Budapest, Montevideo u. 14.
+36 1 340-2304 / +36 1 340-2305
H-Cs: 8:00-16:30, P: 8:00-15:00

Amennyiben előjegyzi termékünket, annak megjelenéséről e-mailben értesítjük!


Hazai egyetemeink ma már nemcsak oktatási tevékenységet végeznek, falaik között ugyanis nemzetközi színvonalú tudományos kutatás is folyik. Ezt kívánja elmélyíteni a hazai közgazdászképzés fellegvára, a Budapesti Corvinus Egyetem is.

A Budapesti Corvinus Egyetem azonban nemcsak a közgazdasági tárgyak terén jár az élen, de a társadalomtudományok más területein is komoly eredményeket tud felmutatni. A gazdasági jogot külön is érdemes kiemelni, mivel ennek művelése több évtizedes múltra tekint vissza az egyetem jogelőd intézményeiben. Az alapokat a második világháború előtt Kuncz Ödön, a kereskedelmi és váltójog európai hírű professzora vetette meg a Magyar Királyi József Nádor Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A Közgazdaságtudományi Egyetem jogi tanszéke azonban a szocializmus évtizedei alatt is fontos szellemi műhellyé fejlődött: a tanszék vezetői ugyanis mind az 1968-ban indult gazdaságirányítási reform, mind pedig az 1980-as években kezdődő vállalati reform előkészítésében komoly szerepet töltöttek be. Mindez azzal is összefüggésben áll, hogy ezen az egyetemen más hazai intézményeknél korábban és magasabb szinten jelentek meg azok az interdiszciplináris kutatások, amelyek a közgazdaságtudomány eredményeit gazdasági jogi aspektusokkal is ötvözték.

A Corvinus Egyetemen folyó kutatómunkának az eredményeit foglalja össze ez a kötet is, amelynek szerkesztője, Bodzási Balázs számos gazdasági jogi szakcikk szerzője. A kötet olyan tanulmányokat tartalmaz, amelyek különböző nézőpontból mutatják be a gazdasági élet működése során felmerülő problémákat(cégnyilvántartási kérdések, végelszámolás, értékpapírjogi szabályok).

A jogi vonatkozások mellett így a pénzügyi és a számviteli szempontok is megjelennek a kötetben. A cél olyan eredmények és javaslatok közzététele, amelyek a jövőbeli jogalkotás és jogalkalmazás számára is hasznosíthatóak. A tanulmányok megismerése azonban a gyakorló jogászok számára is előnnyel járhat,hiszen a napi munkájukhoz olvashatnak bennük jól hasznosítható gondolatokat.

Kiadvány
ISBN 978 963 258 315 0
Megjelenés éve 2016
Formátum B/5
Terjedelem (oldalszám) 324

Megrendelőlap

Megrendelés esetén kérjük, töltse le a megrendelőlapot és juttassa vissza beszkennelve e-mail címünkre vagy a +36 1 349 7600 fax számra.

Megrendelőlap
letöltése (PDF)

Kapcsolódó termékek

Copyright © 2014 HVG-Orac Lap- és Könyvkiadó | Minden jog fenntartva.